Långivare

2020-05-08

Är Coops lån bra? Vi har svaret

Hur bra är ett Coop lån egentligen? Och hur bra står sig Coop i konkurrensen med andra lån?

Är-coop-lån-bra

Författare

Kreditverket

Redaktionen


Bli smartare med din privatekonomi.

⚡ Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få kostnadsfria tips och råd gällande din privatekonomi, lån och krediter skickade direkt till din e-post.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Genom att fylla i din information och använda tjänsten godkänner du att vi lagrar e-posten hos oss och kan när du vill begära din borttagning i enlighet med GDPR.

Coop är en av Sveriges största ekonomiska föreningar och matbutiker. Förutom att erbjuda kunderna mat till bra pris har de också gett sig in på marknaden för konsumentkrediter. Vi konstaterar att Coop har fördelar i form av låg ränta samt betalningsfria månader, vilket särskiljer sig mot andra aktörer på lånemarknaden.

Coop Privatlån

Coop erbjuder vad de kallar för Coop Privatlån. Ett privatlån innebär att lånet lämnas utan säkerhet. Du behöver alltså inte pantsätta en bostad eller bil och pengarna kan du använda till vad du vill.

Fördelarna med Coops lån enligt dem själva

Om vi går till Coops egen hemsida för lånet lyfter de fram fördelarna med Coops lån:

Låg ränta för medlemmar (läs om Coops medlemskap här)

Tre månaders låneskydd

Två betalningsfria månader

Ansökan och svar direkt

Samtliga av dessa fördelar är riktigt bra och helt klart sådant som förväntas hos konsumentkrediter numera.

Att bli medlem i Coop möjliggör en lägre ränta på lånet och det är inte svårt att bli medlem heller. Dessutom får medlemmar rabatt på mat genom sitt kort, återbäring och specialerbjudanden.

Tycker du lånet verkar intressant? Ansök och få svar direkt på ditt lån här

Ränta och villkor på Coops lån

Beroende på din ansökan får du en individuell ränta. För tillfället kommer räntan bli mellan 3,45%-9,90% vilket är några procentenheter under många andra aktörer.

Coop erbjuder såväl avi som autogiro för betalningen på sitt lån och rekommenderat är att ta det på autogiro. Då slipper du onödig aviavgift.

Återbetalningstiden kan vid uppläggningen vara 2 år – 12 år vilket är i linje med övriga på marknaden. En handfull andra låneföretag kan erbjuda upp till 15 års avbetalningstid. Oavsett hur återbetalningstid du väljer så amorterar du fritt på allt utöver månadsbeloppet. Dessutom löser du lånet när du vill utan avgifter.

Lånar du 100 000 kr till en ränta på 5,5 % blir månadsbeloppet 1 092 kr innan ränteavdrag!


Vilka får låna hos Coop?

För att godkännas för ett lån behöver vissa kriterier vara uppfyllda. Hos Coop gäller följande krav:

Sökande är minst 20 år gammal

Ingen betalningsanmärkning eller skuld hos kronofogden

Tillsvidareanställning, eget företag eller pensionär

Folkbokförd i Sverige under minst 3 år

Villkoren för att ta ett privatlån hos Coop är ganska standard när det gäller den här typen av lån. Kraven kan anses innebära en relativt hög inkomstgräns såväl som kravet på anställningsform och skuldfrihet. För personer med mer annorlunda livssituation kan det därför bli svårt att ta ett lån på Coop, men alternativa privatlån kan du jämföra här.

Ansökan och utbetalning av Coop lån

Ansökan av lånet sker på nätet och signering görs med BankID eller annan e-legitimation. Där ansöker du om belopp och återbetalningstid på lånet. När ansökan är signerad kommer pengarna på 2-3 dagar in på kontot. Räntan debiteras från dagen att pengarna betalats ut

Coop erbjuder 2 amorteringsfria (betalningsfria) månader på sitt privatlån.


Populär!

Låna upp till 600 000 kr.

Jämför kostnadsfritt upp till 30 olika långivare med 1 UC.

Välj bland de lägsta räntorna.

Det är är en annons för Zmarta låneförmedling. Det är viktigt att poängtera att inte låna mer än vad din ekonomi klarar av. Vid ansökan av lån hos Zmarta tas en kreditupplysning hos UC.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.