Är Coops lån bra? Vi har svaret

Coop är en av Sveriges största ekonomiska föreningar och matbutiker. Förutom att erbjuda kunderna mat till bra pris har de också gett sig in på marknaden för konsumentkrediter. Men hur bra är ett Coop lån egentligen? Och hur bra står sig Coop i konkurrensen med andra lån?

Coop Privatlån

Coop erbjuder vad de kallar för Coop Privatlån. Ett privatlån innebär att lånet lämnas utan säkerhet. Du behöver alltså inte pantsätta en bostad eller bil och pengarna kan du använda till vad du vill.

Fördelarna med Coops lån enligt dem själva

Om vi går till Coops egen hemsida för lånet lyfter de fram fördelarna med Coops lån.

  • Bra ränta för medlemmar (läs mer om Coop medlemskap här)
  • 3 månaders låneskydd
  • Ansökan och svar direkt

Samtliga av dessa fördelar är riktigt bra och helt klart sådant som förväntas hos konsumentkrediter numera.

Att bli medlem i Coop möjliggör en lägre ränta på lånet och det är inte svårt att bli medlem heller. Dessutom får medlemmar rabatt på mat genom sitt kort, återbäring och specialerbjudanden.

Ränta och villkor på Coops lån

Beroende på din ansökan får du en individuell ränta. För tillfället kommer räntan bli mellan 3,45%-9,90% vilket är några procentenheter under många andra aktörer.

Coop erbjuder såväl avi som autogiro för betalningen på sitt lån och rekommenderat är att ta det på autogiro. Då slipper du onödig aviavgift.

Återbetalningstiden kan vid uppläggningen vara 2 år – 12 år vilket är i linje med övriga på marknaden. En handfull andra låneföretag kan erbjuda upp till 15 års avbetalningstid. Oavsett hur återbetalningstid du väljer så amorterar du fritt på allt utöver månadsbeloppet. Dessutom löser du lånet när du vill utan avgifter.

Lånar du 100000 kr på 10 år till 5,5% blir månadsbeloppet 1092 kr.

Vilka får låna hos Coop?

För att godkännas för ett lån behöver vissa kriterier vara uppfyllda. Hos coop gäller att

  • Sökande är minst 20
  • Ingen betalningsanmärkning eller skuld hos kronofogden
  • Fast inkomst på 20 000 kr/mån
  • Tillsvidareanställning, eget företag eller är pensionär
  • Folkbokförd i Sverige minst tre år

Som vi ser på villkoren är de ganska standard för ett lån som inte är särskilt flexibelt. Det är en relativt hög inkomstgräns och krav på anställningsform och skuldfrihet. För personer med mer annorlunda livssituation kan det därför bli svårt att ta ett lån på Coop.

Ansökan och utbetalning av coop lån

Ansökan av lånet sker på nätet och signering görs med BankID eller annan e-legitimation. Där ansöker du om belopp och återbetalningstid på lånet. När ansökan är signerad kommer pengarna på 2-3 dagar in på kontot. Räntan debiteras från dagen att pengarna betalats ut

Coop lån ger två betalningsfria månader per kalenderår

1 tanke på “Är Coops lån bra? Vi har svaret”

Kommentera